A nyúl ürege

Lent a nyúl üregében


Sötét anyag


Tér idő


Eltérő kvantumállapotok


Emberi idegsejt


Fekete lyukFekete lyuk az antianyag forrásaFekete lyuk


Fekete lyuk


Párhuzamos világok


1Mrd tonna anyag a Napból; koronakitörés


Down The Rabbit Hole

/részletek/


Az, hogy a nyúl üregébe milyen mélyen és milyen messze akarsz menni, valójában az, hogy milyen sokat akarsz felfedezni az igazi természetedről.

Aliz lement a nyúl üregébe, ahol találkozott a Sült Bolonddal. A sült bolond volt. Mint ahogy az az elképzelés is, hogy ki akarsz jutni a nyúl üregéből, miután oda bejutottál.

 

Tehát két fokozata van a tudománynak. Van az örült része, amikor lemész a nyúl üregébe, és van az a része, amikor ellenőrzöd az elképzelésed örültségét egy rideg, pontos kényszerzubbonyszerű folyamatban. Azt hiszem, az az érdekes dolog a tudományban, és az az érdekes dolog a fizikában, hogy zseniálisan új és szokatlan módon próbáljuk megragadni a világot.

 

...

 

Az egyszerre létrehozott két tárgy, két elektron össze van fonódva. Küldd el az egyiket a világ végére. Most pedig csinálj valamit az egyikkel és a másik azonnal reagál rá. Azonnal. Vagyis, vagy az információ végtelenül gyorsan terjed, vagy valójában még mindig kapcsolatban vannak egymással.

 

Össze vannak fonódva. És mivel minden össze volt fonódva az ősrobbanás kezdetekor, ez azt jelenti, hogy minden még mindig kapcsolatban van egymással. A tér csak egy építmény, ami azt az illúziót kelti, hogy különálló tárgyak vannak.

 

Elég mélyen vagyunk a nyúl üregében?

 

...

 

Titokban mindenki egy kalandor. Mindenki szereti a kalandokat. Csak az első lépést kell megtenni. És ha egyszer megvan a belső éleslátás pillanata, ez a betekintés frekvenciát hordoz. Egy üzenetet hordoz. A test sejtjei felélénkülnek a lehetőségektől. Felélednek az ismeretlen lehetőségektől. Felélénkülnek a jövő történelmétől vagy a jövő lehetőségeitől ami talán a nyúl üregében egy kicsit még mélyebbre vezet.

 

És ha megengedik maguknak, hogy átéljék a bizonytalanságot és a miszticizmust és a lehetőségeket, akkor amikor kijönnek a nyúl üregéből, akkor egy teljesen más személyiséggel fognak rendelkezni. És aztán visszamennek a saját világukba. És mivel feldolgozták ezt az információt és az elméjükbe bevésődött ez a világ, az érzékelését már soha nem ugyanúgy élik meg.

 

Hogyan mondhatjuk, hogy teljesen átéltük minden napunkat, ha mindig csak ugyanazt az érzést tapasztaljuk amire függőségünk van minden nap?

 

A mester, más. Olyan valaki, aki a napot egy újabb lehetőségként látja, hogy a valóság sétányait létrehozza, érzéseket, amik még nem születtek meg. És a mai nap a végtelen holnapokká válik.

 

...

 

Amikor kezdesz rájönni, hogy mi is az igazi természeted, akkor többé nincs kérdés és nincs válasz. És csak ez a hirtelen ráeszmélés létezik.

 

Most akkor visszajössz a nyúl üregéből és elkezdesz véghezvinni ebben az illúzió világban csodákat és varázslatokat azzal a megértéssel, hogy te soha nem fogsz meghalni, sem megszületni. A tudatosság választása ezekből a lehetséges eseményekből, ami a tapasztalás tényleges eseményét behozza. Így aztán először a történelemben a tudomány találkozik a szabad akarattal.

 

A tudatosság szabad, mivel nem létezik matematikai leírása, csak a tárgyakat lehet leírni matematikailag és csak addig a fokig, hogy ezek lehetőségek.

 

A kérdés mindenek fellett megmarad: Ki az aki választ? Az összes valóság egyidejűleg létezik? Megvan annak a valószínűsége, hogy az összes lehetőség egymás mellett létezik? Félsz az ismeretlentől? Ha csak azt látjuk, amit tudunk, hogyan látja bárki is valaha az újat, az ismeretlent?

 

Hogyan lépünk valaha is ki a dobozunkból? Nem furcsa, hogy amitől a leginkább félünk, az izgat a leginkább?

 

...

 

Ahogy egyre inkább kezdünk belsőleg fejlődni, mi teremtjük meg a nyúl ürege mélyebb rétegeit.

 

Ágy aztán qigong (chi kung) mesterekké válunk, amikor is már képesek leszünk befolyásolni dolgokat több ezer mérföldes távolságból.

 

Ha körbetekintek, egy tűnik az egyedül biztosnak, érthetőnek: az intelligencia létezése. Létezik egy bizonyos "egy-elmeség", vagy nevezheted Istennek is.

Gondolkozz el rajta egy darabig.