A nyúl ürege

Hellinger


Bert Hellinger 2010. decemberében 85 éves lesz


Hellinger
Mézes hetek

" ... a harmónia legegyszerűbben az egyszerű beteljesítések révén érhető el. ... A legegyszerűbb és a legmélyebb beteljesítések a családban történnek. Az apa és az anya a gyermekekkel szemben, és a gyermekek a szülőkkel szemben. Ezek a legnagyobb és legmélyebb beteljesítések. Ezek az összes többi alapjai. ..." /Bert Hellinger/


Hellinger a saját munkamódszerét az ismert pszichológiai módszerek tanulmányozása után az elemek újszerű ötvözésével alakította ki. Ezt hívják ma Hellinger féle családfelállításnak, amely az 1990-es évektől vált folyamatosan ismertté. A módszert számos területen alkalmazzák, pl.: a pszichoterápiában, a szervezeti tanácsadásban, a pszichoszomatikus orvoslásban, az életvezetési és nevelési tanácsadásban.

Hellinger gyakorlata a családfelállítások vezetésében sokat változott az elmúlt idő alatt. Módszerét, jelenleg is aktív terapeutaként, tapasztalatai alapján most is folyamatosan változtatja.

Idézet Bert Hellinger szavaiból a magyarul is megjelent "Felismerni, ami van" című könyvből (szerző: Bert Hellinger - Gabriele ten Hövel, kiadta a Bioenergetic kiadó)
"A boldogság az élet egy-egy mozzanatához kötődik, például az első szerelemhez, a mézeshetekhez, vagy ahhoz, hogy gyermekünk születik. Az életünk minden egyes fázisának megvannak a maga törvényei, és mindegyikre egy bizonyos fajta boldogság jellemző. ...
A boldogságot sokrétű dolognak tartom. Nem valamiféle eufória, hanem inkább az az érzés, hogy "jól igazodom a fázisaim menetrendjéhez, és ott vagyok, ahol lennem kell; gyermekszerű gyermek vagyok, ifjúszerű ifjú vagyok, férfiszerű férfi vagyok, apaszerű apa vagyok, anyaszerű anya vagyok, sikeres vagyok a hivatásomban stb." ... "