A nyúl ürege

Gyökerek nélkül nem lehet


Gyökerek nélkül nem lehet repülni

Gyökerek nélkül nem lehet repülni,
családfelállítás Bert Hellinger módszerével


A szerző számos esetet feldolgozva, szemléletes módon teszi érthetővé, hogy bizonyos problémák oka abban az örökségben keresendő, amelyeket hallgatólagosan veszünk át - általában több generációval korábbról. Szembe kell néznünk saját történetünkkel! Aki ezt nem teszi meg, minden megoldatlan problémát magával cipel, és kapcsolataiban gyakran hasonló konfliktusokba ütközik.

A gyerekek csak ritkán mernek teljesebb és boldogabb életet élni, mint szüleik. Tudat alatt hűek egy többnyire kimondatlan, rejtetten működő családi hagyományhoz. Megismételnek bizonyos mintákat és hasonló sorsot élnek meg, mint szüleik. Ez a súlyos örökség akkor is érvényesül, ha a család külsőleg szétszakad, vagy felnőttként valaki tudni sem akar szüleiről.

A családrendszer terápia az úgynevezett családfelállítás módszerrel lehetőséget talált arra, hogy a tudat alatt tovább ható családi kötések és kényszerek felszínre kerüljenek. A terápia során megismerjük történeteink hátterét, és feloldhatjuk az azokból származó kötelékeket. A könyvben számos esettanulmányon keresztül bepillantást nyerhetünk, hogyan oldódhatnak fel ezek a hosszú évtizedeken keresztül cipelt problémák - akár a mi családunkban is!