A nyúl ürege

Gyermekek gyógyítása


Gyermekek gyógyítása családállítással

Gyermekek gyógyítása családállítással


Allergia, rémálmok, éjszakai ágybavizelés, dadogás, iskolai nehézségek, hiperaktivitás, agresszió és szorongás - olyan fogalmak, amelyek a ˝problémás˝ gyermekek szülei számára már jól ismertek, és megoldásuknál a szeretet és az odafigyelés sokszor már nem elegendő.

A betegségek és a lelki fájdalmak hozzátartoznak az ember életéhez, de egy gyermek szenvedése különösen megindító. Ilyen esetben ösztönösen feltesszük a kérdést: miért? Hogyan fordulhat elő, hogy egy kisgyermek ilyen komoly betegségben szenvedjen? A lehetséges válaszok egyikét a szisztematikus családállítás adhatja meg - ez a módszer rávilágít, hogy a gyermekek szenvedésükkel is a családhoz tartozásukat fejezik ki.

Mindenkit szoros szálak fűznek őseihez, s egy gyermek egészségi vagy viselkedésbeli problémája a családja iránti szeretetének megnyilvánulása is lehet, illetve múltbéli, rejtett családi események mutatkozhatnak meg benne. Betegségével vagy úgynevezett "zavarával" a család tabutémáját hozza felszínre.

Thomas Schäfer, az ismert pszichoterapeuta és rengeteg bestseller szerzője szemléletesen, számos példa segítségével mutatja be, hogyan érhetünk el megdöbbentő sikereket gyermekeink gyógyulásában a Bert Hellinger nevéhez fűződő családállítás módszerével. Segítségével a gyermek iránt érzett vak szeretet olyan mély érzelemmé változhat, amely valamennyi családtagot felszabadít.