A nyúl ürege

Családdinamikai kötődések


Családdinamikai kötődések rákbetegeknél

Családdinamikai kötődések rákbetegeknél
- Érintettek, hozzátartozók és terapeuták részére


A család mindenkori tagjai - akár a nagyon távoli múltból is - tudattalan sorsbeli kötődésekkel kapcsolódnak egymáshoz. Ez okozhatja például, hogy a gyerekek átveszik szüleik vagy testvéreik helyett az ő betegségüket, esetleg követni akarják egy korán elhunyt családtagjukat a halálba. A rákos megbetegedések számának drámai növekedése az orvostudomány előrelépése ellenére is megmaradt az emberiség jelenkori rémének.

A Hellinger-féle családfelállítási terápia új dimenziót nyitott meg e súlyos betegség kialakulásának megértéséhez, megoldásához. Bert Hellinger kötete elsősorban az érintettekhez szól. Komoly és szakszerű, ugyanakkor gyengéd hangvételével segít a hozzátartozóknak, orvosoknak és a terapeutáknak, hogy más megvilágításban lássák a betegséget és a beteget.

˝miről itt szó van, az a legvégsőt érinti. A sors, a szeretet és a bűn határaira vezet el. Aki velünk tart ezekhez a határokhoz, megtapasztalja, mi az, ami képes néha még a negatív sorsokat is megfordítani, és hogyan változhat át a megbetegítő szeretet gyógyító szeretetté. Megtapasztalja ezenkívül, hogyan alakul erővé a bűnhődésben kimerülő bűntudat, ha felismerik. /Bert Hellinger/