A nyúl ürege

Amikor a test jelez


Amikor a test jelez, Hellinger módszerrel a gyóg

Amikor a test jelez,
Hellinger módszerrel a gyógyulásért


Amikor valaki beteg lesz, felteszi magának a kérdést: Miért lettem beteg? Miért pont én? És miért pont most?


Bert Hellinger módszerével feltárhatóak a hosszan tartó betegségek mélyebb, személyes vagy családi okai. A tünetek, betegségek gyakran a lélek segélykiáltásai: testünk jelez nekünk és esélyt ad arra, hogy amit eddig kirekesztettünk az életünkből, azt most szeretettel befogadjuk. Számtalan érdekes példán keresztül ismerjük meg a különböző betegségek mögött meghúzódó okokat.

Az esettanulmányokon keresztül megfoghatóbbá, érthetőbbé válik a terápia. Sokféle esetről számol be a szerző, ezzel is érzékeltetve, hogy bár egy tőről fakadhat a betegség, mégis nagyon különböző okok rejtőzhetnek a háttérben. Külön részt kaptak azok a megtörtént esetek, amelyek olyan házaspárokról szólnak, akik azért produkáltak különféle tüneteket, mert átvették társuk problémáit - így akartak tudattalanul segíteni neki. Olyanokról is olvashatunk, akik nem vettek részt terápián, csak olvastak róla, s már ez is elegendő volt ahhoz, hogy megszűnjenek az életüket hosszú ideje megkeserítő tünetek, ugyanis rájöttek a probléma okára.

Ebből kiindulva sok embernek talán már a könyv elolvasása is megoldást jelent, mert a szerző gyakori betegségeket vesz nagyító alá. A könyv segítségével az érintettek nyitottabbá és megértőbbé válnak a test és lélek összjátéka felé.

Ilyen mély betekintést, és ennyi tapasztalatot a betegségek családtörténeti hátterét illetően eddig még sohasem volt alkalmam együtt látni egy könyvben. Ez egy értékes, számomra is igen becses könyv, és nem túlzok, ha mérföldkőnek nevezem. /Bert Hellinger/