A nyúl ürege

A családfelállítás napja

Képviselők jelenítik meg a családtagokat.


Ki az, aki hiányzik a rendszerből?


Ki az, aki nem kapta meg az őt megillető helyet?

A családfelállítás / rendszerfelállítás / testállítás foglalkozást csoportos és egyéni formában is tartok.

 

A csoportos foglalkozás egynapos, kis létszámú, zárt csoportban zajlik.
Délelőtt 9-től délután 6-ig tart, egy-egy állítás 30-60 perces, az állítások között 5-10 perces szünetek, és 13 óra magasságában egy 50 perces ebédszünet van.
A családállítás napján a csoportban kizárólag az állítást kérők (maximum 10 fő) az egy vagy két csoportvezető vannak jelen. Ez számodra is megfelelő légkör ahhoz, hogy dolgozni tudj, és biztos légy a csoporttitokban.

Érdemes aznapra kényelmes ruházatot választani, és könnyű, viszonylag kevés ebédet fogyasztani. Reggeli és napközbeni frissen örölt és géppel főzőtt kávéval, valamint teával és aprósüteménnyel mi készülünk.

 

Az egyéni családfelállítás foglalkozás 90 perces, az állítás kérő és az állítás vezetője van csak jelen >>.


Az állítások alkalmával a tágabban értelmezett családunk egyes tagjait jelenítjük meg annak érdekében, hogy megtaláljuk a családi rendszerben, hogy:

 

Ki hiányzik? vagy

Ki az, aki nem kapta meg az őt megillető helyet?

 

Érdemes a családi legendáriumból tudakozódni. Az általad már ismert eseményeket feljegyezni, ezen kívül megkérni Aput, Anyut, nagynéniket, nagyszülőket, hogy meséljenek. A saját családod történetéből a családfelállítás foglalkozások szempontjából fontos események, tények összegyűjtéséhez, áttekintéséhez, feljegyzéséhez egy adatlapot állítottunk össze. Itt tudod kitölteni.

 

Hogyan néz ki a családfelállítás a gyakorlatban?

A családfelállítás leginkább a család- vagy klánleképezés szó értelmében írható le.

A családfelállítást kérő, a vezető és a csoport megjelenítő ereje segítségével, képet kap a családrendszeréről. Az állítás során képviselők jelenítik meg az egyén családtagjait, és érzékelhetővé válnak az őket összekötő erők. Egyéni állításokon figurák, kövek, papírlapok, papucsok vagy más tárgyak "állnak" a klán/rendszer tagjainak a helyén. A megjelenített képben az állítást kérő megláthatja, hogy milyen kiegyenlítetlenség az, ami őt visszatartja, vagy ki helyett él boldogtalan életet. A tudatosulás magában hordozza a változtatás lehetőségét.

Mire jó a családfelállítás? Mi a hatása? Hogyan válassz magadnak vezetőt? És a többi, fontos kérdésről itt olvashatsz.

 

JELENTKEZÉS csoportos családfelállítás foglalkozásra >>